Shopping cart
0.00лв.

Храна

храна

 

Започваме нашите публикации с най-важното –  ХРАНАТА.

Какво купуваме и с какво се храним всъщност?

Всеки е толкова вглъбен в ежедневието си, че рядко обръща внимание на храните, които купува.

Хората се вълнуват от рекламите на храни по телевизията, печатни издания, интернет и други, които ни заливат всекидневно, като повечето от тях смятат, че всичко което се рекламира е качествено. Но дали е така?

Рядко хората се заглеждат в съдържанието на това, което купуват.

Популярните разтворими кафета,например, са пълни с растителни масла и с много“ Е-та“,  за които ще говорим в следващите публикации.

Ако си направите едно такова кафе и го оставите за няколко часа, ще забележите как на дъното на чашата остава утайка като лепило и за да измиете чашата трябва да я накиснете?Можете ли да си представите какво се случва в стомаха ви след приема на тази течност?

 Ако към това добавите и един кроасан, пълен с консерванти , стабилизатори и други химии, допринасяте за това да направите закуската си още по-вредна.

Всеки прибягва към полуфабрикатите и готовите храни в магазина. За съжаление, вече в почти всеки продукт основни съставки са оцветители, консерванти  и безброй „Е-та“ , които допринасят за издръжливостта и външния му вид. Основният проблем е в това, че всички тези химикали действат неблагоприятно върху човешкото тяло.

Първата стъпка към стабилизиране на теглото и стартиране на отслабването е да обърнете сериозно внимание на храната ,която приемате и на това тя да съдържа максимално малко химични съставки, колкото и трудно да е това. Облагодетелствани са хората, които отглеждат зеленчуци, плодове, животни и т.н. на село или в малките градове, където средата и въздухът са чисти.

Така популярните БИО храни също са решение, но те не са по джоба на всеки.

Очакваме Вашите коментари, предложения и съвети!

полезни съвети

Оставете коментар

предишен
Ежедневно хранене
следващ
Зелено кафе за отслабване – силен антиоксидант