как да отслабна, здравословно намаляване на теглото без лишения

Kак да отслабна?

Как да отслабна?

ТРИ ИСТИНИ И НЯКОЛКО ФАКТОРА ЗА ОТСЛАБВАНЕТО

Да започнем с истина номер 1 – слабите и безформени тела са отживелица. Днес на почит е да бъдеш във форма и здрав. В този сайт ще намерите информация как да бъдете здрави, слаби и краси, как да се чувствате добре и да бъдете щастливи  и доволни.

Истина номер 2 – знаем, че нямате време да се храните здравословно и да водите активен начин на живот. Често ядете на крак или пред компютъра. Живота ви е забързан и стресиран, защото и нашия също е такъв, но същевременно с това за загуба на телесна маса е необходимо малко усилие, стига да уцелим вярната посока.

Истина номер 3 – не означава глад, и „реки от пот“ във фитнеса. Загубата на тегло не е мисия невъзможна, нито сложна наука, за която е необходима докторска степен. То е комплексен процес, който се влияе от редица фактори. Синергичното въздействие на тези фактори води до успешно сваляне на килограми и постигане на красиво и здраво тяло.

Всеки иска да отслабне без да се подлага на глад. Да достигне до здравословна форма без опасност за неговото здраве.

Да поддържаш желаното тегло е все по-трудна задача в днешно време. Изкушенията дебнат навсякъде, лошите навици се увеличават. Все по-трудно е в забързаното и стресиращо ежедневие човек да отдели необходимото време за хранене и физическа активност. Почти всеки се храни набързо, пред компютъра или докато шофира.

Наднорменото тегло е свързано с редица неудобства и здравословни неудобства.
Така всеки се сблъсква с въпроса:

 Как да отслабна?

Ще се опитаме да ви покажем вярната посока, чрез няколко основни фактора спомагащи здравословното отслабване.

Трябва да имате психическа настройка и воля

Отредено ни е да имаме само едно тяло, с което да изживеем живота си и няма нищо по-естествено от това да го харесваме и обичаме. Именно, обичта към тялото е водеща при отслабването. Обичам тялото си и искам то да е здраво и привлекателни. Съществуват и много други мотиватори – да изглеждам добре в тесни дънки, с късо бюстие или къса пола, да накарам бившия да съжалява, че вече не е до мен, да си намеря ново гадже, да имам по-голямо самочувствие и още, че всичко започва от любовта към тялото. Няма вълшебно хапче, нито най-правилен хранителен режим, има правилна настройка, желание и воля за промяна.

Още по тази тема може да прочетете в публикацията ни: Мотивация за отслабване

Трябва да познавате храните и начинът им на консумация

Много често загубата на телесно тегло се асоциира с взимането на добавки. Те са необходими и полезни, но ефектите от тях биха били незадоволителни, ако не са съчетани с правилен начин на хранене. Храните трябва да се познават, същевременно да бъдат разнообразни и да се консумират правилно в правилния момент. Важно е и да обръщате внимание на продуктите, които закупувате и ядете. Хранете се с мяра и не преяждайте. Не чакайте да огладнеете прекалено много, защото така шанса да преядете е много по-голям. И тук ще повторим, че отслабването не е гладуване, а точно обратното.

Прочетете още по темата в публикациите: Пазаруване и етикетиХрана;

Трябва да познавате тялото си и здравословните си проблеми

Здравето е най-ценния ресурс, с който разполагаме, а поддържането на добро здраве  е водещо, когато отслабваме. Не е полезно да гладуваме, да подлагаме тялото си на строги изпитания, да преяждаме, да ядем често пържено, панирано, сладко и много солено. Обратно на това е здравословно да познаваме тялото си, както и това, което би му повлияло неблагоприятно. Например, хората с по-ниска кръвна захар е нужно да се хранят по-често и по-малко. Те трябва да избягват бързите въглехидрати, за да имат сравнително постоянни нива на инсулин. Други хора, които имат травми е необходимо да избягват определени видове спорт и да практикуват други, които да са по-подходящи за здравето им.

Отделяйте време за хранене

Времето за хранене е много важно. Трябва да отделяте време, в което да се наслаждавате на храната, докато я консумирате. Не бързайте. Яжте бавно и дъвчете продължително. Така няма да натоварите стомаха и ще се насищате с по-малко храна. Не яжте директно от тавата или тенджерата, сипвайте си малки порции и преди да решите, че имате нужда от още, изчакайте 10 минути. В рамките на този интервал, най-често, глада и желанието за допълнително изчезва. Не забравяйте да пиете и чаша вода преди хранене, а не след.

Прочетете още по темата в публикациите: Ежедневно хранене; Храната в заведенията за бързо хранене

Нужна ви е физическа активност

Тук няма да ви изненадам, като напиша, че когато отслабвате не може да мине без физическа активност. Тя е задължителна и освен, че е условие за успех, тя е гарант за много по-добри резултати и красиви форми. Не е задължително всеки ден да сте във фитнес салона, можете да спортувате и у дома. Има множество разработени системи от упражнения , чрез които за 15-20 минути на ден можете да постигнете забележителни резултати. Споделяме интересни упражнения, които може изпълнявате в къщи, на нашата фейсбук страница. От голямо значение са и някои малки привички, като – ходенето пеша (до работа, до магазина, до заведението, в което ще се видим с приятели), не ползването на асансьор, изкачването на стълби, карането на колело и др. Красивото отслабване, асоцииращо се със стегнати и приятно изглеждащи извивки, може да бъде постигнато само ако се движите активно.

Трябва да пиете вода

Количеството течности, от който се нуждае организма е променлива величина спрямо климата и сезона. Можете да се ориентирате лесно по цвета на урината си. Нормалният цвят на урината може да варира от полупрозрачен жълт до кехлибарен. Когато урината е по-тъмна, това обикновено е знак, че не получавате необходимото. Най-полезната напитка за тялото е водата. Дневно се старайте да пиете поне 1,5 литра вода. Тя детоксикира организма, премахва водния целулит, извежда вредни шлаки и спомага за разграждането на мазнините. Тя ни прави по – жизнени и подобрява настроението ни. Колкото и странно да звучи, пиенето на вода е навик, който ако не сте придобили е добре да го направите по-бързо. Не е трудно – поставете си за цел да изпивате по определено количество вода на ден, определен брой чаши или бутилка от 1,5 л., или пък, си свалете едно от многото мобилни приложения, които ще поемат отговорността да ви подсещат, че е време да пиете вода. Ако положите тези минимални усилия, за месец, два ще се свикнете с водата, сигурен съюзник в намаляването на телесна маса.

Трябва да си почивате качествено

Сънят е много важен както за физическото, така и за психическото ни здраве. Той ни осигурява енергия, добро настроени и цялостна кондиция на тялото. Само добре отпочинали, ще водим борба с килограмите и да желаем да постигнем небелязаните цели. Старайте се да отделяте поне 8 часа за сън. Освен продължителността, следете и неговото качеството. Позволете си хубав матрак, удобна ергономична възглавница и тъмнина в спалнята Осигурете си комфорт и се насладете на здравословна почивка.

Борете се със стреса в ежедневието

Животът на съвременният човек е изпълнен с огромно количество стрес. Той дисбалансира цялостно личността ни и има много неблагоприятни физически и психически промени в телата ни. В следствие от стреса някои рязко отслабват, други напълняват. Общото между двете е, че са нездравословни. Всеки е изправен пред: крайни срокове, ежедневни несгоди, лоши новини, моменти на неудовлетвореност, безизходица, бързане, изисквания и т.н. За повечето хора, стресът се е превърнал в част от живот. Те не обръщат внимание, но това може да доведе до сериозни последствия, като депресия, тревожност, инфаркт, безсъние, хормонален дисбаланс и други. Опитайте да си създадете по-малко стресова среда. Намерете си начини, да борите стреса, изберете си ново хоби, танцувайте, карайте велосипед, четете книги, слушайте музика, отделете време за себе си, ходете на масажи, маникюр, стойте си на дивана и дишайте дълбоко, ако се чувствате добре, може просто да погледате в една точка. Намерете начин да релаксирате.

Откажете се от вредните нави

Алкохолът, цигарите и преяждането са изключително вредни нрави, които ни разболяват. Това, в съчетание с мръсния въздух и вредната храна, която всички ние консумираме води до натрупване на токсини в телата ни и ни прави жертва на високо токсична атака. Натрупването на големи количества токсини блокира отслабването и това е научно доказано. Всяко отслабване, за да бъде ефективно, е добре да бъде съпроводено от детоксикиране на тялото. Прочистването на тялото не само води до отслабване, но също така ни гарантира по-дълъг и пълноценен живот.

Забравете за бързото отслабване

Отслабване,което не ни вреди не е бърз процес. Бързото отслабване има йо-йо ефект, стресира тялото, намалява имунитета и съпротивителните сили на организма, увисване на кожата. Препоръчително е да сваляме приблизително по 1 кг. на седмица.

Въпросът: Как да отслабна? трябва да бъде разглеждан комплексно, а не да търсим бързо и еднократно “вълшебно” решение.

Хранителните добавки, които предлагаме могат да ви помогнат с повечето от изброените проблеми. Те са от натурални съставки на различни лечебни билки, микроелементи и витамини. Даващи Ви възможност в забързания ни ден да получите необходимата за Вас комбинация за по-добро здравословна форма.
РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ ПРОДУКТИ ОТ НАТУРАЛНИ ЕКСТРАКТИ!

 

 

 


Диета – правилен подход към нея

ДИЕТА=ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ ИЛИ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ
Въз основа на редовната консумация на правилно балансирани количества храни от трите групи, а именно протеини, мазнини и въглехидрати.

За да може да се говори за диета, трябва да се балансират правилно и да се вземат в предвид:
  • пол
  • възраст и период на развитие
  • тегло
  • здраве (физиологично състояние) и специални изисквания към храната (напр. дължащи се на болест, травма и т.н.)
  • естеството на работата и обхвата на ежедневните дейности

Въз основа на тези параметри може да се изчисли енергиен баланс – количеството енергия, необходимо, за да сте здрави. В случай на наднорменото тегло и затлъстяването, енергийния баланс трябва да бъде отрицателен (т.е. да се вземе предвид намалението), което води до загуба на тегло. За здравословно отслабване или загуба на телесните мазнини, която да не води до дехидратация, изтощение и загуба на ценни минерали и витамини в диетата трябва да има хранителни вещества от всяка група храни. Важно е да се запази правилната пропорция.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЩЕ ОТКРИЕТЕ НА СТРАНИЦАТА НИ ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ


Храната в заведенията за бързо хранене

Днес ще обърнем внимание на храната в заведенията за бързо хранене. Това са любимите на много хора места, където могат да хапнат набързо, а понякога и по-евтино, където има забавни играчки за децата, място да си поиграят и т.н. На тези места чакаме на опашка 2-3 мин, идва нашият ред  и трябва да си изберем  газирана напитка, пържени картофи, сандвич, и т.н. Други заведения пък предлагат поръчка по телефона, интернет и доставка до дома, улеснения и удобства за клиента.

Въпросът е какво всъщност ядем от тези заведения за бързо хранене?

По известните вериги за бързо хранене вече ни предоставят и информация с калоричната стойност на храната, която сме си поръчали, но не само калориите са определящи за поддържане на здравословно теглото и балансирано  хранене.

В повечето заведения ни предлагат вкусни пържени храни: пържени картофи, пържено месо, понички, чипсове  и т.н. Всеки обича пържено, въпреки това,че е чувал колко вредно е то. В заведенията за бързо хранене се използва най-вредният продукт за пържене – мазнина на калъпи за фритюрници (по-лесно за пренасяне,  употреба, съхранение и на добра цена). Това са така известните трансмазнини получени от растителни масла по изкуствен път. Трансмазнините влияят негативно на метаболизма, увеличават отлагането на подкожна мазнина и съответно водят до затлътяване.Съществуват редица изследвания, които доказват вредата от трансмазнините за сърдечно-съдовата  система на човека и водят до диабет. Трансмазнините се отлагат в организма и изчистването от тях е изключително трудно,а в много случаи и невъзможно,поради голямото им количество. Колкото и да е трудно,всеки от нас трябва да ограничи максимално приема на такива храни и да обръща повече внимание на това, с което се храни.

Колко често се сменя мазнината за пържене?
Забелязвали ли сте, че храната в тези заведения е с много кратък срок на престой в топлата витрина и ако не се продаде до определения срок се изхвърля?

Повечето заведения използват замразени полуфабрикати, които съдържат определени количества консерванти, подобрители и антибиотици, Е-та и т.н. Например, няма описание на съставът на кюфтето в санвича ви, което означава много.

Напитките,които се предлагат в заведенията за бързо хранене са предимно газирани , с високо съдържание на захар или подсладители, оцветители, ароматизатори и ред  други химични съставки.

Всеки се стреми да предложи по-ниска цена от конкурента си, за да го предпочетат. Предвид икономическата обстановка в страната повечето хора са заинтересовани повече от цената, отколкото от качеството и съдържанието на храната.

Следващия път ,преди да отидете да хапнете набързо или да заведете детето за награда в такова заведение, се замислете.Колкото и тривиално да звучи, последиците от тази храна рано или късно оказват влияние върху здравето на организма, теглото и начина,по който се чувстваме.


мотивация за отслабване

Мотивация за отслабване

Мотивация за отслабване – много важен елемент в процеса на загуба на тегло – често от решаващо значение, тъй като наред с другото от нейните сили ще се определи вашият успех. Често провала на усилията на следващите опити да се отървете от излишното тегло е в резултат от внезапен спад или срив на мотивацията. Поява на обезсърчение, поради липсата на задоволителни резултати.

Вие искате да отслабнете и да се радвате на красива фигура?

Определете план за действие. Задайте специфични, но и реалистични цели.

Изпълнението на плана на малки стъпки е начин да се поддържа постоянно ниво на мотивация и да не се предавате.
Уверете се, че това е целта към която се стремите.
Изберете хранителен режим и го изпълнявайте последователно.
Избягвайте излишният стрес.
Търсете подкрепа от други хора на диета. Това помага.
Научете се да контролирате апетита!
Не се обезкуражавайте.
Наградете себе си – това е мотивиращо.

Мотивация за отслабване = гаранция за успех