Shopping cart
0.00лв.

Пазаруване и етикети

пазаруване и етикети

Стигаме до момента когато огладняваме и трябва да отидем до магазин.

Влизаме да напазаруваме за вкъщи или да си вземем нещо за хапване.  Заливат ни с реклами в магазина, по телевизията, радиото, печатни издания, интернет и други.

„Нашият продукт е най-добрия, на най-добра цена, най-голямо количество, най-високо качество и т.н.“

Така ли е?

 Или просто се доверяваме на рекламите или на рекламните лица (млади и красиви мимичета и момчета с рекламни облекла) по големите магазини, които учтиво ни подават парче салам, сирене и други да пробваме.

Добре ще пробваме.

Пазаруваме все повече полуфабрикати, защото нямаме време и по-добре нещо, отколкото нищо.

Най- важният въпрос  е: Кога поглеждаме етикета със съдържанието на продукта. Май по-важно е да погледнем дали продукта е в срок и всичко е супер. Ние си ядем този продукт отдавна и ни е вкусен.  Забелязваме ли съставки на продукта и този невероятен вкус, който харесваме как е постигнат. Има ли натурални съставки или многото Е-та преобладават, които вече производителите изписват със сложни имена и ние не виждаме Е-та и си казваме добре е.

Все по-малко време отделяме да разберем какво ядем: химия, генномодифицирани продукти или натурална храна.

Ключът към здравето и добрата фигура е да се храним с повече натурални продукти.

Защо по-бедните американци са малко по-закръглени хапват „здравословно“в заведения за бързо хранене. Така популярните у нас места за бързо хранене, където е модерно да отидеш да хапнеш с приятели, защото не чакаш, ще заведеш децата, защото има детски менюта и играчки, а е и по-евтино от ресторант. Вкъщи отнема време да сготвиш, изморяваш се, трябва да се мият съдове и дали ще го харесат не се знае.

В следващите публикации ще обърнем внимание до колко е „полезена“ храната в заведенията за бързо хранене (сандвичи, хот доци, пържени картофи, безалкохолни напитки и др.) за вашето здраве и фигура. Отново след това ще се върнем към правилното хранене и като цяло храната.

полезни съвети

Оставете коментар

предишен
Мотивация за отслабване
следващ
Ежедневно хранене