Shopping cart
0.00лв.

ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ИЛИ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

ДЕСЕТ ДНЕВЕН РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ

диети за отслабване за жени 23+ хранителен режим за дами над 23 години
диета за отслабване за жени 30+хранителен режим за дами над 30 години
диета за отслабване за жени 45+ хранителен режим за дами над 45 години
диета за отслабване за мъже 30+ хранителен режим за мъже над 30 години

ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ-ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ

Този набор от диети  за отслабване е допълнение към хранителните добавки. Той съдържа хранителни режими, подходящи за мъже и жени в различни възрастови групи. Предложените диети за отслабване подпомогнат да се ускори метаболизма и изгарянето на мазнини.

Хранителните режими са предложени от диетолог от страна на производителя на хранителните добавки, като се вземат предвид съществуващите хранителни разлики между една жена и един мъж, както и тези, свързани с възрастта – с акцент върху различни аспекти на здравето:

Диета 23 + хранителен режим, който увеличава количество антиоксиданти за защита на тялото срещу окислително увреждане от свободните радикали.
Диета 30+ хранителен режим богат на природни антоцианини и каротеноиди, които защитават органите на зрението.
Диета 45+ хранителен режим съдържащ повечето от фитоестрогени, които са важни в диетата на зрелите жени.
Диета 30+ хранителен режим за мъже с повишено съдържание на ценни омега-3 поставя особен акцент върху здравето на сърцето и кръвоносната система.

МОТИВИРАНЕ

Мотивацията е много важен елемент в процеса на загуба на тегло – често от решаващо значение, тъй като наред с другото, от нейните сили ще се определи вашият успех. Често провала на усилията за последващи опити да се отървете от излишнито тегло е в резултат от внезапен спад или срив на мотивацията и появата на обезсърчение, поради липсата на задоволителни резултати.
Вие искате да отслабнете и да се радвате на красива фигура?

Определете план за действие. Задайте специфични, но и реалистични цели. Изпълнението на плана на малки стъпки е начин да се поддържа постоянно ниво на мотивация и да не се предавате.
Уверете се, че това е целта към която се стремите.
Изберете хранителен режим(диета за отслабване) и го изпълнявайте последователно.
Избягвайте излишният стрес.
Търсете подкрепа от други хора на диета. Това помага.
Научете се да контролирате апетита!
Не се обезкуражавайте.
Наградете себе си – това е мотивиращо.

ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ

Въз основа на редовната консумация на правилно балансирани количества храни от трите групи, а именно протеини, мазнини и въглехидрати. За да може да се говори за диета, трябва да се балансират правилно и да се вземат в предвид:
пол,
възраст и период на развитие,
тегло,
здраве (физиологично състояние) и специални изисквания към храната (напр. дължащи се на болест, травма и т.н.)
естеството на работата и обхвата на ежедневните дейности.

Въз основа на тези параметри може да се изчисли енергиен баланс – количеството енергия, необходимо, за да сте здрави. В случай на наднорменото тегло и затлъстяването, енергийния баланс трябва да бъде отрицателен (т.е. да се вземе предвид намалението), което води до загуба на тегло. За здравословно отслабване или загуба на телесните мазнини, която да не води до дехидратация, изтощение и загуба на ценни минерали и витамини в диетата трябва да има хранителни вещества от всяка група храни. Важно е да се запази правилната пропорция.

БАЗАЛНА МЕТАБОЛИТНА СКОРОСТ (PPM)

Това е количеството енергия, която трябва да се осигури на организма за да се гарантира правилното функциониране на вътрешните органи в условията на покой. Тази енергия се консумира от дишането, сърдечната функция, възстановяването и растежа на клетките. PPM може да съдържа от 50 до 70% от общия метаболизъм (ежедневно разход на енергия), и се измерва в килокалории (ккал). Средната стойност на PPM при здрав човек е прибл. 1 ккал / кг телесно тегло 1/1 час. Стойността на базалния метаболизъм зависи, наред с другото и от:

пол
възраст
тегло и височина,
здравето и хранителния режим
активността на някои хормони
генетични фактори

ОБЩ МЕТАБОЛИЗЪМ (CPM Общ метаболизма)

Това е разхода на енергия на човека за цял ден . Стойността CPM показва колко енергия (калории) трябва да се осигуряват на организма с храната. Размерът на общия метаболизъм е сбор от базално метаболитната стойност (PPM) и вторичния метаболизъм (PPPM), т.е. количеството енергия, необходимо за изпълнение на дейностите от ежедневието, работата,хранене и усвояване на храната. PPPM може да представлява 30-50% от общия метаболизъм. PPPM засяга и двата вида дейности през деня, нейната продължителност и обема на работата на мускулите. Това оказва значително влияние върху крайната стойност на CPM.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Предложените диети за отслабване са представени под формата на десетдневни менюта. Тези диети ви осигуряват голямо разнообразие и ви позволява да се опитате най-различни нови вкусове.

ВИЕ МОЖЕТЕ:

да подменяте компоненти в рамките на дадена храна ( пресни плодове, замразени плодове; приготвено месо на пара, месо на скара; пресни зеленчуци, замразени зеленчуци и т.н.)
заместване изцяло на храни от друг ден (напр. закуска от ден 3 с закуска от ден 7)
При променяне на часовете не забравяйте да поддържате същите интервали от време между две последователни хранения. Препоръчителното време между храненията е 3 часа.

ВИЕ МОЖЕТЕ:

да промените теглото (обема) на компоненти в храната. Посоченото теглото на продуктите е балансирано, за да има правилно разпределение калориите в храненията.

ЗАПОМНЕТЕ:

Спазвайте редовно интервалите за хранене по възможност. При осигуряването на организма на следните хранителни съставки в определен ритъм ще ускорите метаболизма, ще регулирате кръвната захар, ще прочистите организма си от токсини и ще предотвратите атаки на глад;

Поемайте адекватни количества течности всеки ден. Най-добрият избор е вода. 1,5 литра вода на ден е препоръчителният минимум. Недоспиването, което често е свързано с прекалено бързите темпове на живот и излишният стрес имат пряка връзка с колебанията в теглото. Метаболитната честота намалява и се освобождава грелин така наречения „хормон на глада“. Също кортизол – хормон, чието повишено ниво, свързано с появата на честия стрес насърчава образуването на затлъстяване и наднормено тегло;

Планирайте ястията си и се опитвайте да ги подготвите предварително, така че в най-подходящото време да ги консумират веднага.
За приготвяне на храната не трябва да се използват мазнини. Можете да се пекат, да се запържват и да се задушават;
Пийте неподсладени течности, като не-газирана минерална вода, чай (зелен, червен, от плодове, билков) и натурални сокове без добавена захар. Само по този начин ще се избегне неконтролираното потребление на допълнителни калории. Кафе и чай без захар, ако имате нужда подслаждане, използвайте стевия;

Опитайте се да се храните сами, като се фокусирате само върху храната. Не се занимавайте с други дейности, докато се храните, ако се разсейвате , все още можете да се чувствате гладни след вечеря;
Ако прекарвате много часове извън дома – подгответе храната и я вземете със себе си в подходящи съдове. Това ще ви помогне да поддържате хранителен режим;
Ако се чувствате гладни – изпийте чаша вода или чай; изяжте няколко краставици или репички.

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО И ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

Наднорменото тегло и затлъстяването са фактори за развитие на много хронични заболявания, в това число сърдечно-съдовата и дихателната система, както и тип 2 диабет, хипертония, или някои видове рак. Затлъстяването е прекомерно натрупване на мазнини в мастната тъкан, която затруднява правилното функциониране на системата и води до трайни патологични промени в организма.

Затлъстяването може да бъде: генетично, свързано с хормонални нарушения, хронични стресови ситуации, медикаменти, фактори на околната среда и стареене (много по-бавен метаболизъм).Затлъстяването може да е, преди всичко излишък на калории от преяждане; Тези калории се съхранява като енергиен резерв. Висококалорични храни, храните с високо съдържание на мазнини,неправилния режим на хранене в комбинация със заседнал начин на живот са едни от най-често срещаните фактори за затлъстяване.

Основните рискове за здравето, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването са:

сърдечносъдови заболявания
атеросклероза и хипертензия
синдром на респираторно заболяване (сънна апнея)
диабет тип 2
дегенеративни заболявания на кости и стави
психологически проблеми

ЙО-ЙО ЕФЕКТ

Бързо наддаване на тегло след отслабване. Най-често това се случва след отслабване и връщането към по-ранни, лоши хранителни навици. За да го неутрализирате, избегне неконтролираното хранене, като същевременно осигурявате на организма си постоянна доза на физическа активност.

Йо-йо ефект се проявява най-често в случаите на нискокалорийни диети. Това се дължи на факта, че по време на диета организма се снабдява с малко количество калории, за да отслабнете, и след връщане към лошите навици, теглото се покачва отново. Прекалено бързата загуба на тегло може да се отрази неблагоприятно на здравето. Експертите препоръчват безопасна загуба на тегло в рамките на 0,5 – 1 кг на седмица.

Освободете се от излищната вода в организма и целулита с хранителната добавка Be Slim AQUAMINUM